Helder zelfbeeld

praktijk voor spirituele hulpverlening & groei

Dierencommunicatie


Communiceren met dieren gebeurt niet alleen d.m.v. woorden. Natuurlijk kennen huisdieren een aantal woorden/commando’s die ze begrijpen, maar ze reageren meer nog op wat wij voelen wanneer wij ons huisdier een boodschap geven. Wanneer wat wij voelen niet in overeenstemming is met wat we zeggen, raakt een dier in verwarring en reageert op wat het dier merkt dat zijn/haar baas voelt.
Wanneer je je hond zegt van de bank af te gaan, maar het eigenlijk wel gezellig vindt dat ze naast je ligt, zal je hond eerder reageren op wat je voelt dan op wat je uitspreekt en niet veel aanstalten maken om van de bank af te gaan.

Huisdieren hebben hun eigen relatie met mensen en daarin hebben ze ook hun eigen belevingen, die ingegeven worden door de achtergrond van het diersoort en ras van het diersoort waartoe zij behoren. Daarnaast heeft ieder dier zijn of haar eigen persoonlijkheid. Meestal willen ze het hun baas naar de zin maken en voelen zij zich verantwoordelijk voor degenen bij wie ze wonen. Ze hebben vaak veel te geven, maar niet altijd begrijpen mensen waarom ze doen wat ze doen.

Tijdens het communiceren met dieren maak ik contact met het dier en vraag het dier wat het wil vertellen over de situatie waarin het dier zich bevindt.
Daardoor kan het gedrag van het dier voor de eigenaar begrijpelijker worden, wat kan leiden tot veranderingen. Meestal lukt dit in één contact*. Zoals bij Japie een grijze-roodstaart papagaai.
De klacht was dat Japie niet meer uit zijn kooi kon komen, zonder onmiddellijk de achtervolging van zijn eigenaar in te zetten om deze vervolgens te bijten.

In communicatie met de papagaai bleek dat de papagaai zich eenzaam voelde. Hij kreeg veel aandacht als zijn baas visite kreeg, maar Japie wilde meer. Hij wilde ook aandacht krijgen als hij alleen was met zijn baas. Hij vroeg die aandacht door, wanneer hij uit de kooi kwam, de eigenaar achterna te gaan en te bijten. De eigenaar reageerde dan boos, maar voor Japie was dit aandacht. De eigenaar zelf had hier nooit bij stilgestaan. Hij begon meer positieve aandacht aan Japie te geven en hij schafte een dwergpapagaai aan in een aparte kooi, waarmee Japie een innige band aan ging. Het bijten verminderde langzaam en stopte uiteindelijk.

Een afspraak bij u thuis duurt ongeveer 1,5 uur en kost exclusief reiskosten € 50,-- incl. B.T.W. Bredapashouders op vertoon van Bredapas € 25,--

*Een enkele keer, wanneer een dier erg gesloten is, wantrouwig is of veel heeft meegemaakt zijn er meer afspraken nodig om contact met het dier te krijgen.

dierencommunicatie

FB button

blog button